20 de maig del 2014

15-5-2014 Presentació llibre Les Masies de Sant Andreu de Palomar

Aquesta tarda, Irma Rognoni, Regidora del Districte de Nou Barris, ha participat en l’acte de presentació del llibre: “Les Masies de Sant Andreu de Palomar”, un inventari de cases de pagès andreuenques.
 
En aquest acte s’ha presentat el llibre, que és fruit d’un treball de recerca envers de la recuperació i preservació de la memòria històrica del nostre districte i de la nostra ciutat amb l’inventari de cadascuna de les cases de pagès i masies que conformaven l’antic nucli de Sant Andreu de Palomar.
 
Gràcies a la conservació del nostre patrimoni arquitectònic podreu trobar moltes d’aquestes masies i cases de pagès al districte de Nou Barris, unes construccions que avui no només podem veure recollides i catalogades en aquest llibre, sinó que moltes d’elles encara existeixen i estan al nostre districte.
 

Treballs com aquest, contribueixen a la conservació del nostre patrimoni cultural, a la vegada que participen en la transmissió d’antigues històries tot transcrivint anècdotes que restaran en la memòria col·lectiva i sobreviuran al  pas del temps.
 
Agrair als seus autors; als historiadors Alexandra Capdevila, Ricard Paradís, Jordi Petit, Lourdes Pinyol, Jordi Sánchez i Pau Vinyes, i a als arquitectes Alejandra Garcia i Laura Gómez per fer possible aquest llibre, però sobretot per explicar un petit fragment de la història dels nostres barris i de la nostra ciutat a través d’aquest recull de 159 masies o cases de pagès.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots deixar el teu comentari.