28 de març del 2014

22-3-2014 Acte simbòlic enderroc mur cotxeres Borbó

Aquest matí, Irma Rognoni, regidora del Nou Barris, acompanyada de Xavier Trias, alcalde de Barcelona, han participat dels actes organitzats en motiu de l’inici de les obres de la darrera fase d’urbanització dels antics solars de Cotxeres Borbó. Una actuació que actuarà sobre una superfície de 7.096 m2 entre l’avinguda Borbó i els carrers de Costa Cuixart i Felip II.
 
Per commemorar l’inici d’aquestes obres, s’ha organitzat una gran festa per als veïns i veïnes, però en especial atenció per als infants i les famílies del barri amb tallers de papallones, tallers mediambientals i un taller per fer de casa teva un jardí. En aquest acte han participat l’associació de veïns i veïnes de Torre Llobeta i Vilapcina, Taula Cotxeres Borbó i la Plataforma Cotxeres Borbó que durant tots aquests anys han treballat per recuperar aquest espai pels veïns. També va participar un representant de la família Armengol, antics propietaris dels terrenys actuals, on anys enrere va existir la masia Can Xiringoi.
 
 
Per concloure l’acte, s’ha realitzat l’acte simbòlic d’enderroc del mur de cotxeres Borbó, on l’Alcalde de Barcelona i la Regidora de Nou Barris acompanyats dels representants veïnals van enderrocar un petit tros del mur que durant tots aquests anys havia esdevingut una barrera física per millorar i dinamitzar el barri. Amb aquest gest, els veïns donen per tancada una ferida oberta de fa molts anys, i en pocs mesos podran gaudir de nous espais verds i de lleure.
 
 
Amb aquestes actuacions es vol destacar que aquest tipus de reurbanitzacions contribueixen a fer que els nostres carrers i places esdevinguin espais integrats a la vida del barri, i garanteixen alhora el seu atractiu i la seva accessibilitat. En aquest sentit, fan una clara contribució a la millora del benestar i la qualitat de vida de les persones.
 
 
 Les obres, que tindran una duració de 8 mesos, suposen la renovació dels paviments, la creació de zones verdes així com la col·locació de mobiliari i enllumenat d’acord amb els nous criteris d’il·luminació de Barcelona.
 
 
Posteriorment, i en una segona fase d’execució,  i una durada aproximada de 4 mesos, es durà a terme la urbanització provisional d’uns 4.567 m2 del solar existent. Actualment, l’Ajuntament de Barcelona està redactant un projecte executiu per a l’enjardinament provisional d’aquesta zona on es crearà un nou espai obert de relació i convivència per als veïns.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots deixar el teu comentari.