5 d’abril del 2024

Irma Rognoni visita Valladolid en plena Setmana Santa

Irma Rognoni visita Valladolid en plena Setmana Santa amb companyes de la Fundació que dirigeix. La visita va ser d´allò més interessant .

La cultura és molt abundant, resten clars els moments històrics de l´edat mitjana i les nombroses estades i visites reials dels S XIV i en endavant, així com el gran moviment de la vida artística . La cultura és molt apreciada per la ciutat i per tant tractada amb extrema cura, organitzada pel municipi de forma extraordinària , de simple accés i molt assequible a tothom ( tant pel que fa a l´accés com al preu). Els guies turístics de la ciutat exposen fets curiosos i fins i tot "traduïts" a data d´avui ( especialment la María). Hi han nombrosos museus, petits però perfectament exposats.

La ciutat està netíssima, les deixalles es troben soterrades i per tant els dipòsits no embruten el voltant ni contaminen la vista harmònica dels monuments. 

La flota d´autobusos és totalment elèctrica, nova , de forma que no calen els tramvies de segles enrere i que tan espai ocupen i no permeten --a causa de les antigues vies--  l´accessibilitat universal. 

És una ciutat cuidada en torn als monuments , les cases rehabilitades amb colors que de vegades recorden racons de la Toscana, zones per a vianants i zones verdes molt ben cuidades. 

Les bicicletes i els patinets no són cap destorb i respecten els seus espais, els vianants no cal que s´estressin  per aquest motiu. En fi una ciutat de la que hem après moltíssim sobre la història, especialment les processons de Setmana Santa amb les seves Cofradies que representen les diferents escenes de la passió que compten amb la participació intergeneracional, tot generant un ambient familiar molt intens.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots deixar el teu comentari.