24 d’abril del 2024

Greu Sequera a Catalunya

Catalunya està patint una gran sequera aquest darrer any 2024. Ara bé, ja fa anys que es parla d´aquests períodes de sequera sense aplicar sol.solucions que donin resultats, la desalinitzadora, el traspàs de l´Ebre, etc....només l´any que s´han d´aplicar mesures de restricció d´aigua , tornem a recordar la problemàtica. Aquest any com a sol.lució arriben a Barcelona vaixells amb aigua.... fet que encareix el seu cost . Calen solucions a mig i llarg termini ja que amb el canvi climàtic cada vegada anirà a més la manca d´aigua.

Tots hem de vigilar la despesa d´aigua i aplicar mesures de control de despesa als domicilis, com a mesura gairebé de disciplina personal ( tancar aixetes, rebaixar el volum de cabdal de l´aigua, ...). Als municipis se´ls apliquen multes si gasten més aigua de la permesa, no es permet omplir piscines particulars, els pagesos i ramaders estant desesperats amb la manca d´aigua, els cultius moren.... Cal una solució ja !

Il.lustrem ,mitjançant les fonts bessones de la Plaça Catalunya buides d´aigua ,el panorama de la ciutat de Barcelona ( fonts sense aigua,  parcs i jardins sense regar, el màxim que es pot fer és regar amb aigua freàtica....).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots deixar el teu comentari.