18 de març del 2021

Webinar : "Diálogos telemáticos: El nuevo pacto europeo de migración y asilo

 

Irma Rognoni, en representació de la Fundació Privada Viarany assisteix a la conferència- Webinar : "Diálogos telemáticos: El nuevo pacto europeo de migración y asilo" impartida por Xavier Alonso, organitzat per Cristianisme i Justícia.

El procés de protecció de menors els protegeix per asil en frontera. Si  pels “no menors” el procediment és ràpid i l´objectiu  és aprovar el menor número possible d´asils i retornar el màxim, en canvi l´asil és més favorable pels menors. La política dels Mena de la UE en el marc del Pacte Europeu té un capítol específic, es troba en via d´aprovació una guia europea pels Menas, una política protectora i en capítol específic. Si es rebaixés l´edat de menas a 16 (per comptes de 18) hi hauria vulneració en la franja 16-18 de l´ interès superior del menor.

Pel que fa a homologació de títols seria incoherent que després d´homologar un títol no se li dongui a la persona protecció, és molt important la homogeneïtzació de currículums , i casar oferta amb demanda laboral,  les titulacions afavoreixen que les persones arribin legalment.

Els moviments secundaris es volen limitar, això implica reforç del control a les fronteres i fer polítiques de reforç als països del sud, així com imposar més requisits als moviments secundaris per tal de moderar-los.

La primera prioritat de la UE es que no mori gent pel fet d´emigrar, la segona  prioritat és reduir la irregularitat de les persones.

El procediment tan ràpid d´asil està pensat per refusar-ne tants com sigui possible, per retornar ràpidament persones i desestimar més asils que estimar-los. 1/3 de les persones que demanen asil es concedit mentre que els altres 2/3 són rebutjats i les persones retornades.

Xavier Alonso diu que la política migratòria europea requereix tenir paciència, és necessària l´acció, però requereix molt temps per evolucionar. Recorda els fonaments de la creació de la UE i el missatge dels “pares” fundadors que transmeten un missatge d´esperança.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots deixar el teu comentari.