15 de desembre del 2020

Jornada Webinar “Com millorar les polítiques d'inclusió des del treball en xarxa”

 

Jornada “Com millorar les polítiques d'inclusió des del treball en xarxa”, organitzat per l´Àrea de relacions institucionals i Participació, Secretaria d´Igualtat, Migracions i Ciutadania.

Mireia Vall – Secretària d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, ha exposat dades de Catalunya. Claire Street  – Tècnica de polítiques i projectes de la CRPM comenta aspectes de la base de dades que s´està utilitzant a nivell europeu per tal d´analitzar la situació, així com fortaleses i debilitats. El perfil de Catalunya demostra que en el camp de la inclusió predominen com a agents intervinents les entitats de societat civil (90 entitats treballant), comparat amb altres regions, més de 6,  és un gran nombre, la majoria d´agents intervinents  ho fan en el camp de la integració i inclusió, i  la majoria d´aquests ho fan a nivell local i regional. La recomanació per Catalunya és que necessita incloure altres administracions i el sector privat per lluitar per a la integració i la inclusió.

Antoine Savary Antoine Savary – Cap d’unitat de vies legals i integració – DG Home, Comissió Europea exposa l´ACTION PLAN 2020, remarca com a elements per a la integració: treball, risc de pobresa, nombre persones convivents, cost habitatge, educació. El pla d´Acció de 2020 es revisarà l´any 2024 i té com a prioritats educació,  habitatge, salut i treball.

Karim Sabni Portaveu de la Plataforma Girona Acull exposa l´experiència de l´entitat Girona Acull, se´n van adonar que no podien fer feina sols i per això van fer xarxa amb altres entitats del territori, per això van fundar la Coordinadora Obrim Fronteres, més tarda s´han unit a una Plataforma estatal, generen més sinèrgies i tenen més força, que alhora han teixit xarxa amb plataformes europees.

Homa Baldeh Dembou– Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Programa per a la prevenció i abordatge de la violència masclista exposa la feina que fan a les aules de coordinació local i prevenció de la mutilació genital femenina, fan seguiment de cassos de risc de mutilació genital femenina, creuen molt necessari el treball en xarxa amb tots els agents dels territori.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots deixar el teu comentari.