12 de novembre del 2018

Comissió Drets Socials//Control Governement Comission os Social Rights

Comissió Drets Socials 18 d´octubre de 2018

La Regidora Irma Rognoni va defensar bàsicament el Punt 2 : "Guia Pràctica : Impulsem la participació infantil en els serveis i projectes municipals"  . La Regidora va exposar bàsicament que l´ Informe guia que ha presentat l´equip de govern tècnicament,  i des d´un punt de vista acadèmic,  està molt bé, tot i que li manquen diverses línies teòriques, i si la finalitat és únicament portes endins , ja que no és un document pels infants de la ciutat. Rognoni demana que es tingui en compte la visió i propostes dels propis infants. Aquest documentat és de caràcter merament intern. La Regidora Irma Rognoni demana que s´avaluï el Pla d´Infància fet sota el seu mandat, així com els suggeriments dels infants i el grau de compliment.

 https://www.youtube.com/watch?v=jnHCqxEpx04
 minut 1:00.14  i resposta 1:19:00


I el PUNT 5 una PROPOSICIÓ FETA PER SEVA PRÒPIA INICIATIVA I QUE VA SER APROVADA PER unanimitat de tots els grups.

https://www.youtube.com/watch?v=jnHCqxEpx04
 minut 1:56.15  i resposta 2:15:00




La regidora del Grup Municipal Demòcrata, Irma Rognoni, que ha defensat la proposició aprovada per unanimitat a la Comissió de Drets Socials, assenyala que el fenomen de les autolesions entre joves s’està incrementant i que no sempre hi ha una qüestió patològica al darrere

A instàncies del PDeCAT, el Govern municipal  treballarà en un programa per detectar patiment psicològic i les seves manifestacions derivades, com les autolesions, entre l’alumnat adolescent. La regidora del Grup Municipal Demòcrata, Irma Rognoni, que ha defensat la proposició aprovada per unanimitat a la Comissió de Drets Socials, ha assenyalat que el fenomen de les autolesions entre joves s’està incrementant i que no sempre hi ha una qüestió patològica al darrere.

A la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, el PDeCAT ha defensat una proposició que insta el Govern municipal a “Continuar impulsant des de l’Agència de Salut Pública i el Consorci Sanitari de Barcelona i de manera coordinada amb el Consorci d’Educació de Barcelona, programes per tal de detectar patiment psicològic entre l’alumnat adolescent i manifestacions derivades com les autolesions i poder derivar i actuar amb major celeritat i a presentar un informe de seguiment en aquesta comissió abans de finalitzar l’any 2018. El programa hauria de contemplar accions formatives al personal docent, xerrades destinades a personal docent, educadors del lleure, monitors i famílies”.

La regidora Irma Rognoni ha destacat la preocupació, compartida per tots els grups, pel fenomen de l’autolesió, que s’està incrementant entre nois i noies, especialment en l’època de 4rt d’ESO i 1r de Batxillerat, i que comença als 11 anys, a 6è de Primària. “Les causes són vàries i, de vegades, no hi ha una qüestió patològica darrera”, ha dit Rognoni, que ha recordat que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) defineix la salut com a estat complert de benestar físic, mental i social i no només l’absència de malaltia.

“Les xarxes socials sovint provoquen que els qui s’autolesionen es vagin motivant, els psiquiatres recomanen diferents mesures per  fer-hi front i cal destacar la importància de la tasca que hi poden fer les famílies”, ha dit la regidora, que ha agraït els vots dels grups que han permès aprovar la iniciativa per unanimitat. 

Segons  recull l’informe de Salut Mental 2016, presentat l’any 2017, s’observa un increment de la prevalença de patiment psicològic entre l’alumnat adolescent, especialment entre els nois de 15-16 anys i les noies de 15-19 anys. Fenòmens com l’autolesió s’estan incrementant. Les autolesions són conductes que es poden donar tant en nois com en noies sense que necessàriament presentin patologies psiquiàtriques greus, que solen començar a partir dels 12 anys aproximadament i que, quan es produeixen de manera no aïllada sinó repetidament, són la conseqüència d’un malestar, d’un possible trastorn alimentari, adaptatiu, de conducta o depressiu.




 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots deixar el teu comentari.