En el marc del projecte d’intervenció social de la
Universitat de Barcelona al barri de Torre Baró, endegat per la Fundació
Solidaritat UB en els tres barris que integren Zona Nord de Barcelona, s’ha
establert una nova col·laboració conjuntament amb el Campus de l’Alimentació de
Torribera i el Centre Cruïlla de Ciutat Meridiana (concretament amb el programa
Cruïna), per tal de contribuir a la formació d’un grup de 12 joves del
barri en matèria de cuina i alimentació.
Es tracta d’una combinació de formació teòrica i pràctica,
repartida en 6 sessions de 4 hores, que s’imparteixen del 5 de maig al 16 de
juny, cada dilluns, a les instal·lacions del Campus Torribera de la UB (Sta.
Coloma de Gramenet), on es tocaran temes com ara: processos culinaris, nutrició
i cuina, els menús i la carta de restaurant, farines i midons, confitures,
melmelades i jalees, i les coccions.
El professorat d’aquesta formació comptarà amb la
col·laboració de Pere Castells (coordinador de la Unitat UB-Bullipèdia), Xavier
Torrado (Campus de l’Alimentació Torribera) i Georgina Regàs (directora
del Museu de la Confitura de Torrent), i dels cuiners Pere Planagumà
(Restaurant Les cols, Olot), Eduard Azuaza (Restaurant Les voltes, Moià) i Ada
Parellada (Restaurant Semproniana, Barcelona). Amb aquestes sessions es pretén
completar la formació que el Centre Cruïlla ofereix als joves en el sector
hosteleria-cuina, així com la futura inserció laboral dels destinataris,
mitjançant el Campus Internacional de Cuina Ciutat Meridiana, el qual culminarà
la primera setmana de juliol, amb una estada dels alumnes a Stuttgart.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Aquí pots deixar el teu comentari.