13 de maig del 2014

12-5-2014 La Fundació Solidaritat UB i el Campus Torribera de l’Alimentació en el Projecte Torre Baró

En el marc del projecte d’intervenció social de la Universitat de Barcelona al barri de  Torre Baró, endegat per la Fundació Solidaritat UB en els tres barris que integren Zona Nord de Barcelona, s’ha establert una nova col·laboració conjuntament amb el Campus de l’Alimentació de Torribera i el Centre Cruïlla de Ciutat Meridiana (concretament amb el programa Cruïna), per tal de contribuir a la formació d’un grup de 12  joves del barri en matèria de cuina i alimentació.
 

Es tracta d’una combinació de formació teòrica i pràctica, repartida en 6 sessions de 4 hores, que s’imparteixen del 5 de maig al 16 de juny, cada dilluns, a les instal·lacions del Campus Torribera de la UB (Sta. Coloma de Gramenet), on es tocaran temes com ara: processos culinaris, nutrició i cuina, els menús i la carta de restaurant, farines i midons, confitures, melmelades i jalees, i les coccions.
 
El professorat d’aquesta formació comptarà amb la  col·laboració de Pere Castells (coordinador de la Unitat UB-Bullipèdia), Xavier Torrado (Campus de l’Alimentació Torribera) i  Georgina Regàs (directora del Museu de la Confitura de Torrent), i dels cuiners Pere Planagumà (Restaurant Les cols, Olot), Eduard Azuaza (Restaurant Les voltes, Moià) i Ada Parellada (Restaurant Semproniana, Barcelona). Amb aquestes sessions es pretén completar la formació que el Centre Cruïlla ofereix als joves en el sector hosteleria-cuina, així com la futura inserció laboral dels destinataris, mitjançant el Campus Internacional de Cuina Ciutat Meridiana, el qual culminarà la primera setmana de juliol, amb una estada dels alumnes a Stuttgart.
 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots deixar el teu comentari.